Smoothie i napoje

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Kawa – kto jej nie uwielbia! 🙂 To nasze must have o poranku! Jeżeli nie jesz nabiału, bo nie możesz, lub po prostu chcesz przygotować sobie pyszną kawę i do tego wzbogacić smak i walory zdrowotne, to koniecznie spróbuj naszego cappuccino. Z mlekiem kokosowym i migdałowym, z przyprawami, z goździkami smakuje wyjątkowo. Dodatkowo goździki mają działanie odświeżające, świetnie wpływają na naszą florę jelitową – „złe bakterie” ich nie lubią! 🙂 Cynamon z kolei wspomaga odchudzanie oraz pomaga przy zaburzeniach trawienia! I jak tu nie kochać takiej kawy? 🙂

SKŁADNIKI (2 kawy):
  • Kubek zaparzonej kawy
  • Gęste mleko kokosowe –  1 łyżka
  • Mleko migdałowe – 1 fliżanka
  • Miód – 1 łyżeczka
  • Goździki – 1-2 szt.
  • Cynamon – 2 szczypty
  • Imbir – szczypta
  • Kardamon – szczypta
  • Sproszkowana wanili – szczypta
PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie jest super proste.

  1. Parzymy kawę, przelewamy ją do blendera.
  2. Dodajemy mleka, miód i przyprawy.
  3. Miksujemy na najwyższych obrotach przez kilka sekund i przelewamy do filiżanek. My używamy do miksowania Nutribullet. ❤️ 🙂

Miłego dnia!

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close