Cappuccino migdałowo-kokosowe

Kawa – kto jej nie uwielbia 🙂 nasze must have o poranku! Jeżeli nie jesz nabiału, nie możesz lub po prostu chcesz przygotować sobie pyszną kawę i do tego wzbogacić smak i walory zdrowotne, koniecznie spróbuj naszego cappuccino. Z mlekiem kokosowym i migdałowym, z przyprawami, goździkami smakuje wyjątkowo. Dodatkowo goździki mają działanie odświeżające, świetnie wpływają na naszą florę jelitową – „złe bakterie” ich nie lubią 🙂 cynamon z kolei wspomaga odchudzanie oraz pomaga przy zaburzeniach trawienia! I jak tu nie kochać takiej kawy 🙂

SKŁADNIKI (2 kawy):

  • kubek zaparzonej kawy
  • łyżka gęstego mleka kokosowego
  • filiżanka mleka migdałowego
  • łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • 1-2 goździki
  • 2 szczypty cynamonu
  • szczypta imbiru
  • szczypta kardamonu
  • szczypta sproszkowanej wanilii

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie jest super proste. Parzymy kawę, przelewamy do blendera, dodajemy mleka, miód i przyprawy. Miksujemy na najwyższych obrotach kilka sekund i przelewamy do filiżanek. My używamy do miksowania Nutribullet❤️ 🙂

Miłego dnia!

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Cappuccino migdałowo-kokosowe

Cappuccino migdałowo-kokosoweFood Harmony


Zobacz diety na Thermomix: