
Ciastka, ciasteczka – wszyscy je kochamy 🙂 owsiane jeszcze bardziej bo są bardzo zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Takie przepisy uwielbiamy, zwłaszcza jeżeli sprawiają radość dzieciakom 🙂 Super sprawdzają się jako przekąska do szkoły!
SKŁADNIKI:
- szklanka płatków owsianych (bezglutenowych)
- 1 banan
- garść rodzynek
- łyżka miodu
- kopiata łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
- szczypta cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik rozgrzewamy do 160℃.
Do blendera przekładamy banana, miód, olej kokosowy i cynamon. Blendujemy na gładką masę.
Następnie dodajemy płatki owsiane, rodzynki i mieszamy.
Na blasze piekarnika rozkładamy papier do pieczenia i formujemy okrągłe ciasteczka.
Pieczemy 20-30 minut, aż się zarumienią.
Gotowe!
… Właśnie wyciągnęłam je z piekarnika, tylko zamiast rodzynek dodałam Żurawine. Tak pięknie pachną, że nie wytrzymałam i zjadłam jeszcze gorące po prostu Pycha, teraz tylko czekam by ostygly i dam do spróbowania mojemu niejadkowi, pewnie zje z apetytem bo póki co, co bym nie zrobiła wg. Waszych przepisów to je 😊😊 oby tak dalej trzymam kciuki za kolejne pyszne pomysły.
Super, takie komplementy dodają nam energii na kolejne przepisy 🙂 pozdrawiamy serdecznie