DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

Lekki, słodko-paprykowy idealny na grilla do mięs, warzyw, czy nawet na kanapkę. Połączenie papryki ze świeżym czosnkiem wspaniale poprawi trawienie, podniesie odporność i korzystnie wpłynie na nasze zdrowie, sylwetkę i wygląd. Istna bomba witamin, minerałów i wartości odżywczych.

Papryka Polskie Super Food, jest skarbnicą witaminy C

SKŁADNIKI:
  • 3 papryki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta płatków chili
  • sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 180C z funkcją termo obiegu.
Pokrój paprykę w ćwiartki i rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz przez około 30-40 minut w między czasie sprawdzając ,czy skórka już odchodzi.
Jeśli papryka jest już gotowa wyciągnij z piekarnika i obierz ze skórki.
Następnie wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na krem.
Smacznego.

Dip ten warto jest przygotowywać równocześnie z: dip z bakłażana gdyż jednocześnie można upiec warzywa w piekarniku.

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI