Słodko kwaśny dressing do sałatek naładowany witaminą C. Jagody goji zawierają nawet do 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcze. Nazywane są często eliksirem młodości, bogate w antyoksydanty i składniki odżywcze. Zawierają 19 aminokwasów, w tym 8 nie jest produkowanych przez organizm ludzki. Goji są bogatym źródłem żelaza, wapnia, cynku, miedzi, fosforu, selenu i germanu, który działa anty-rakowo. Dodatkowo stymulują organizm do wytworzenia hormonu wzrostu.

Jak widzisz warto czasem po nie sięgać, gdyż czerpiesz z nich same korzyści. Wspaniale nadają się do: sosów, smoothies, dodatków do śniadań, ciast, chleba, czy nawet jako przekąska sama w sobie.

SKŁADNIKI DRESSING:
  • 1 łyżka jagód goji
  • ¼ szklanki oliwy
  • szczypta soli
  • sok z połówki cytryny
  • łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na dressing blendujemy i już 🙂