Smoothie i napoje

Jarmużowe Pole

Lubimy zaczynać nasze poranki od zielonego smoothie. Co ciekawe picie zielonych smoothie niweluje u nas zachcianki na kofeinę, dlatego warto dać im szansę. 🙂

Choć jarmuż ma wiele zastosowań, to bardzo lubimy go dodawać do smoothie. Liście jarmużu bardzo łatwo się blendują nie pozostawiając żadnych włókien.

Jak inaczej można wykorzystać jarmuż:

A już wkrótce przygotujemy dla Was przepis na zupkę../salatka-superfoods-z-masowanym-jarmuzem/index.html z liśćmi jarmużu. 🙂

SKŁADNIKI:
  • Gruszka – 1 i 1/2 szt.
  • Jarmuż – 1 garść
  • Siemię lniane – 1 łyżeczka
  • Olej lniany – 1 łyżeczka
  • Chrollela lub spirulina – 1 łyżeczka
  • Woda
PRZYGOTOWANIE:
  1. Wszystkie składniki blendujemy na kremową konsystencję.
  2. Jeżeli smoothie jest zbyt gesty, dolewamy odrobinę wody do uzyskania ulubionej konsystencji.
  3. Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
  1. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki. Miksujemy 1 min/obr. 10.
  2. Jeżeli smoothie jest zbyt gęsty, dolewamy odrobinę wody do uzyskania ulubionej konsystencji.
  3. Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Jarmużowe Pole - Thermomix

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close