Kasza jaglana z serkiem z nerkowców

Uwielbiamy kaszę jaglaną w każdej postaci 🙂 Czy to na słodko czy też na słono 🙂 Nie bez przyczyny jest królową zdrowia i warto ją dodawać do naszych potraw.

SKŁADNIKI:
  • 400 g kalafiora
  • 2 liść jarmużu
  • 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżka masła klarowanego lub oliwy
  • sól
  • chili
  • serek z nerkowców z kolorowym pieprzem

• Jak ugotować kaszę jaglaną znajdziesz w przepisie Budyń jaglany
• A gdzie można kupić takie pyszne i zdrowe serki 🙂 w Sklepie Roślinnym więcej informacji na ich Facebooku: Sklep roślinny

PRZYGOTOWANIE:

Kalafiora dokładnie myjemy i kroimy lub rozdrabniamy w Thermomix, tak aby powstał ryż z kalafiora.
Liście jarmużu kroimy w paseczki i podduszamy na maśle klarowanym lub oliwie z odrobiną soli i chili. Jak jarmuż puści wodę dodajemy kalafior i ugotowaną kaszę jaglaną. Wszystko dusimy rzez około 10-15 minut. Podajemy z pysznym serkiem z nerkowców, który dodaje wspaniałego smaku potrawie.

Kasza jaglana z serkiem z nerkowców

Kasza jaglana z serkiem z nerkowców


Zobacz diety na Thermomix: