Kawa o poranku smakuje jak marzenie, a w tym połączeniu jeszcze lepiej 🙂 Idealny na ciepło wystarczy podgrzać mleko. Również bardzo smaczny w wersji zimnej na lato, wystarczy użyć mleka z lodówki, a dodatkowo zamrożone banany.

SKŁADNIKI (porcja na 2 szklanki):
  • ¼ szklanki komosy ryżowej
  • podwójne espresso
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka – oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka – pyłku pszczelego (kwiatowego)
  • 1 łyżeczka 70% kakao bez cukru
  • 1 łyżeczka karobu
  • mleko migdałowe
PRZYGOTOWANIE:

Quinoa może być namoczona w gorącej wodzie przez 30 minut lub ugotowana.
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę.
Przepis na mleko migdałowe można znaleźć na naszym blogu: waniliowe mleko migdałowe
Mój ulubiony smoothie na czekoladowe zachcianki

*kakao – Kakaowiec to niewielkie drzewo, z którego pozyskuje się nasiona, a z kolei z nich – kakao. Ze względu na wysoką zawartość flawonoidów w kakaowcu kakao jest bardzo skutecznym w walce z nowotworami. Kakao nie tylko poprawia nasze samopoczucie ale wzmacnia koncentrację, a dodatkowo poprawia ukrwienie mózgu.

* Bee Polen – pyłek pszczeli – Pyłek stanowi bardzo cenną odżywkę uzupełniającą dzienne racje żywnościowe w aminokwasy, biopierwiastki, witaminy Dodatkowo wyciągi z pyłku kwiatowego mają silne działanie przeciwdrobnoustrojowe, działają na bakterie i na grzyby.

*Olej kokosowy – Znany jest jako substancja wspomagająca odchudzanie i regulująca metabolizm.