Palce lizać ❤❤❤ Ta kokosowa śmietanka to wyśmienita alternatywa do zwykłej deserowej śmietany. Bez nabiału, bez cukru, pyszna, zdrowa, szybka w przygotowaniu. Idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek owocowych, muesli, muffinek i ciast.

SKŁADNIKI:
  • puszka mleka kokosowego z lodówki
  • banan
  • łyżka syropu z agawy lub miodu
  • płaska łyżeczka sproszkowanej wanilii
PRZYGOTOWANIE:

Do blendera przekładamy gęstą część mleka kokosowego, wodę odstaw. Najlepiej wcześniej trzymać puszkę w lodówce lub włożyć na chwile do zamrażarki.
Następnie dodaj banana, syrop z agawy i wanilię. Wszystko zmiksuj na gładki krem.
Ponieważ mleka kokosowe są różne, jeżeli śmietanka wyjdzie za rzadka, można ją włożyć do zamrażarki , aż zgęstnieje.

Smacznego.