Zupy

Krem z batatów

Ten krem to trzyskładnikowa zupa, która zaspokoi głód i zachcianki na słodkie. Takie zupy najbardziej lubimy. 🙂 Robią się same, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Choć bataty dość rzadko goszczą na naszych stołach, bo zawsze króluje tu polski ziemniak, to warto wprowadzić je do swojej diety, gdyż bataty są wspaniałym źródłem luteiny poprawiającej wzrok. Dodatkowo zawierają likopen, który zmniejsza ryzyko rozwoju chorób serca.

Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jarpierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.

Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar

detoks sokowy

 

SKŁADNIKI:
  • Bataty – 600 g
  • Chili – szczypta
  • Sól – szcypta
  • Płatki migdałowe do posypania
PRZYGOTOWANIE:
  1. Bataty obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę,  a następnie zalewamy je litrem wody i gotujemy, aż zmiękną.
  2. Następnie wszystko blendujemy z odrobiną chili.
  3. Doprawiamy do smaku solą himalajską i posypujemy płatkami migdałowymi.
PRZYGOTOWANIE NA THEROMIX:
  1. Do kielicha wlewamy 1000 ml wody.
  2. Bataty obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Wkładamy je do naczynia miksującego.
  3. Gotujemy 25 min/100°C/obr. 1.
  4. Dodajemy soli i chili do smaku. Miksujemy 20 s/obr. 10.
  5. Przelewamy do miseczki i posypujemy płatkami migdałowymi.

Krem z batatów

Krem z batatów

Tagi
Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close