Proste przepisy potrafią zaskoczyć smakiem. Tygrysie krewetki w słodko- kwaśnej marynacie z lekko kokosowym aromatem po prostu rozpływają się w ustach. Koniecznie musisz spróbować, palce lizać 🙂

SKŁADNIKI :
  • 20 krewetek tygrysich
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
PRZYGOTOWANIE:

Krewetki płuczemy i suszymy.
Przygotowujemy marynatę. Olej kokosowy podgrzewamy tak, aby był płynny. Następnie dodajemy kurkumę, sól, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę i miód.
Dodajemy krewetki, zostawiamy w marynacie przez około 1 godzinę, aby przeszły aromatem.

Następnie rozgrzewamy patelnie i podduszamy krewetki razem z marynatą, aż się skręcą, można dodać odrobinę wody w razie potrzeby.