Sezon na prawdziwki dalej w pełni więc z nich korzystamy. Jest to bogactwo naszych polskich lasów. Łatwe makarony są najsmaczniejsze więc z takimi eksperymentujemy 🙂

SKŁADNIKI:
  • makaron spaghetti bezglutenowy
  • 10 prawdziwków
  • 1-2 cebule
  • masło klarowane
  • pęczek pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Gotujemy Spaghetti al dente, a w między czasie przygotowujemy sos.
Na patelni roztapiamy masło klarowane, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podduszamy. Dodajemy pokrojone prawdziwki, szczyptę soli i wszystko dusimy, aż grzyby zmiękną. Na sam koniec dodajemy świeżo przeciśnięty czosnek przez praskę, poszatkowaną pietruszkę, ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Kosztujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Makaron z prawdziwkami

Makaron z prawdziwkami