Obiady

Makaron z prawdziwkami

Sezon na prawdziwki dalej w pełni, więc z nich korzystamy. Jest to bogactwo naszych polskich lasów. Łatwe makarony są najsmaczniejsze, więc z takimi eksperymentujemy. 🙂

SKŁADNIKI:
  • Makaron spaghetti bezglutenowy
  • Prawdziwki – 10 szt.
  • Cebula – 1-2 szt.
  • Masło klarowane – 1 łyżka
  • Pęczek pietruszki
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Sól – szczypta
  • Pieprz – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Gotujemy spaghetti al dente.
  2. W międzyczasie przygotowujemy sos. Na patelni roztapiamy masło klarowane.
  3. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podduszamy na maśle.
  4. Dodajemy pokrojone prawdziwki, szczyptę soli i wszystko dusimy, aż grzyby zmiękną.
  5. Na sam koniec dodajemy świeżo przeciśnięty czosnek przez praskę, poszatkowaną pietruszkę, ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy.
  6. Kosztujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Makaron z prawdziwkami

Makaron z prawdziwkami

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close