Masło ziołowo-czosnkowe

Nasz ukochany dodatek do grilla. Wspaniały do mięs lub pieczonych warzyw. Osobiście najbardziej lubimy go podawać do steków, nadaje im idealnego smaku i aromatu.

SKŁADNIKI:
  • ½ kostki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • garść tymianku
  • łodyżka rozmarynu
  • sól himalajska
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Masło najlepiej jest wyciągnąć przynajmniej godzinę wcześniej z lodówki, tak aby zmiękło.
Masło przekładamy do miseczki posypujemy solą i dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę i energicznie mieszamy najlepiej widelcem. Łatwiej się wtedy rozbija.
Następnie dodajemy posiekane świeże zioła i znowu energicznie mieszamy.

Gotowe ziołowe masełko można przełożyć do sylikonowych foremek na lody i przechowywać w zamrażalniku. Zawsze warto jest je mieć pod ręką.

Masło ziołowo-czosnkowe

Masło ziołowo-czosnkowe