Meksykańska salsa z mango

Świeża, bardzo soczysta salsa z mango w towarzystwie czerwonej cebulki, polana sokiem z limonki to wspaniałe uzupełnienie do meksykańskiej uczty, choć nie tylko. Wspaniała jako samodzielna sałatka lub dodatek do kurczaka, krewetek lub łososia z grilla.

SKŁADNIKI:
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebulka czerwona
  • pęczek świeżej kolendra
  • sałata rzymska

DRESSING:

  • sok z limonki
  • sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:

Mango, awokado, czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy cytryną i posypujemy solą. Dodajemy posiekaną kolendrę i wszystko mieszamy. Salsę można ułożyć na liściach sałaty rzymskiej lub podawać w miseczce do mięs i warzyw.

Meksykańska salsa z mango

Meksykańska salsa z mango

Meksykańska salsa z mango