NALEŚNIKI GRYCZANO CZEKOLADOWE

Kto nie lubi naleśników 🙂 do tego czekoladowe, z banami, istny raj dla podniebienia! Dla dużych i małych łasuchów : ) mąka gryczana to świetna alternatywa do przygotowania bardzo zdrowych naleśników. Można je podawać z wszystkimi owocami, konfiturami, orzechami, syropem z agawy, klonowym. Każdy znajdzie ulubiony smak dla siebie. Naleśniki są również bardzo sycące, dodadzą energii na cały poranek.

Dla dużych i małych łasuchów

SKŁADNIKI (15-20 naleśników):
  • szklanka mąki gryczanej
  • 3/4 szklanki mleka owsianego
  • 2 jajka
  • łyżka kakao
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • olej kokosowy do smażenia

Dodatki:

  • banany
  • syrop z agawy
  • wiórki kokosowe
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki blendujemy na masę o lekko gęstej konsystencji typowej dla naleśników. Jeżeli+ masa wyjdzie za rzadka lub gęsta, dodajemy więcej mąki lub mleka owsianego.
Do przepisu użyłyśmy nasze domowe mleko owsiane

Smażymy na patelni na oleju kokosowym z obu stron.

W naszej ukochanej wersji naleśniki przekładamy plasterkami banana lekko skropionymi syropem z agawy. Można również polać domową konfiturą z borówek. Pychota 🙂

❤❤❤

NALEŚNIKI GRYCZANO CZEKOLADOWE

NALEŚNIKI GRYCZANO CZEKOLADOWE

NALEŚNIKI GRYCZANO CZEKOLADOWE

NALEŚNIKI GRYCZANO CZEKOLADOWE