Owsianka czekoladowa sowa

Ten przepis nie powstałby gdyby nie mój prawie czteroletni synek. Czekoladowa wersja to zdecydowanie jego faworyt 🙂 a jako Pani sowa smakuje jeszcze lepiej 😉 Jest bez glutenu, bez nabiału, więc idealna również dla alergika. Owsianka to bogate źródło magnezu, żelaza i witamin. Ma właściwości prebiotyczne, co oznacza, że korzystnie wpływa na florę jelitową. Dodatkowo wzmacnia organizm i sprawność fizyczną! Jeszcze nie przekonałaś swojego dzieciaka do jedzenia owsianki – spróbuj naszej czekoladowej wersji 🙂 i sprawdź również przepis na super szybkie Ciasteczka owsiane

Dzieciaki kochają czekoladę 🙂

SKŁADNIKI:
  • pół szklanki płatków owsianych (bezglutenowych)
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego
  • płaska łyżeczka karobu
  • płaska łyżeczka kakao
  • szczypta soli himalajskiej
  • mleko migdałowe

na sowę: plaster brzoskwini, dwa plastry banana, 2 borówki, plaster kiwi, płatki migdałów, 3 jagody goji

PRZYGOTOWANIE:

Płatki owsiane zalewamy mlekiem migdałowym, aby zmiękły.

W międzyczasie przygotowujemy składniki na sowę.

Do płatków dodajemy resztę składników, podgrzewamy cały czas mieszając. Jeżeli owsianka jest za gęsta dodaj więcej mleka migdałowego.

Przełóż do okrągłej miseczki, ułóż sowę według zdjęcia 🙂

Gotowe.

Owsianka czekoladowa sowa

Owsianka czekoladowa sowa