Placuszki bananowo-owsiane

3 składniki, szybkie w przygotowaniu, pyszne, słodkie, bez glutenu, bez cukru 🙂 Znikają z talerza w mig. Takie placuszki to również świetna przekąska do szkoły. Na zdrowie wszystkim dzieciakom 🙂

SKŁADNIKI:
  • 2 banany
  • 1 jajko
  • pół szklanki płatków owsianych
  • szczypta sody oczyszczonej (opcjonalnie)
  • olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:

Banany obieramy, przekładamy do miski i ugniatamy widelcem. Dodajemy jajko, płatki owsiane, sodę i mieszamy. Na patelni smażymy z dwóch stron placuszki najlepiej o średnicy około 5 cm.
Podajemy same lub z ulubionymi owocami, jogurtem naturalnym, czy polane syropem klonowym.

Smacznego.

Placuszki bananowo-owsiane

Placuszki bananowo-owsiane

Placuszki bananowo-owsiane