Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto

Przyszedł czas na mięsko. Tym razem indyk w najlepszej odsłonie jaki ostatnio nam wyszedł 🙂 sekret tkwi w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto z suszonych pomidorów. To one nadają smaku całemu daniu. W połączeniu z dowolna sałatką jest to wspaniały obiad białkowo-tłuszczowy 🙂

SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik rozgrzewamy do 180℃

Wyjmujemy blachę na której rozkładamy papier do pieczenia.
Polędwiczki myjemy i osuszamy.
Bierzemy plaster szynki parmeńskiej, smarujemy czerwonym pesto, następnie kładziemy kawałek indyka, również smarujemy pesto i zawijamy.
Tak postępujemy z każdym kawałkiem indyka.
Wykładamy polędwiczki na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 min., aż szynka parmeńska stanie się lekko chrupka.

Podajemy z ulubioną sałatką. Nasza propozycja to: sałatka z awokado z olejem z pestek dyni

Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto

Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto


Zobacz diety na Thermomix: