W końcu udało nam się dostać polskie truskawki! Na nie można czekać cały rok 🙂 Pyszne, zdrowe i z niskim indeksem glikemicznym. Po prostu warto się nimi zajadać. A lody w sezonie truskawkowym to podstawa. Wystarczy zamrozić trochę truskawek i trzymać na zapas. Te lody to również ulubiony deser wśród dzieciaków. Robi się je ekspresowo i wiecie co w nich jest 🙂 bez rafinowanego cukru, naturalne, takie domowe Good Lood 😉 Spróbujcie również nasze Domowe lody na patyku Egzotyczne lody z mango i ananasa

„Doskonałe źródło witaminy C

Składniki:
  • 450 g mrożonych truskawek
  • 1 duży banan
  • miód (lub ksylitol)
Przygotowanie:
  1. Do blendera przełożyć mrożone truskawki. Miksować, aż się rozdrobnią
  2. Dodać banan, miód lub ksylitol do smaku. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji
  3. Przełożyć do miseczek, podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Przygotowanie na Thermomix:
  1. Do naczynia miksującego przełożyć mrożone truskawki. Miksować 15 s/ obr. 8, zgarnąć kopystka ze ścianek na dno naczynia miksującego
  2. Dodać banan, miód lub ksylitol do smaku. Miksować 30 s/ obr. 6 stopniowo zwiększając do 9
  3. Przełożyć do miseczek, podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Fanów naszych przepisów i wszystkie osoby, które chciałyby nauczyć się zdrowo komponować posiłki zapraszamy do zapoznania się z naszymi dietami na Thermomix:

/diety.foodharmony.pl/