RAWNOLA – czyli granola bez pieczenia

Granole bez pieczenia to jedne z najszybszych śniadań jakie można przygotować! Kilka składników, blender i gotowe. Dla nas są tez idealne kiedy złapie nas ochota na słodkie. Zazwyczaj mamy zapas w domu i podjadamy w chwilach słabości 🙂 Walka z cukrem to jedna z naszych głównych myśli przewodnich przy tworzeniu naszego bloga. Problem numer 1 większości z nas! Dlatego jak najczęściej zachęcamy do testowania naszych nowych zdrowych deserów i przekąsek, jak również dań, które zmniejszają zachcianki na słodkie 🙂 Polecamy: Jak odstawić cukier?

SKŁADNIKI:
  • 200 g daktyli
  • 180 g płatków owsianych
  • 80 g wiórek kokosowych
  • 50 g oleju kokosowego
  • łyżeczka cynamonu
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy do uzyskania lekko posklejanej, ale sypkiej konsystencji. Zależy ona od rodzaju daktyli. Uważaj tylko aby nie zmiksować na papkę (wtedy można jedynie skleić z masy kulki)
Gotową rawnolę przekładamy do słoika. Przechowujemy do 2 tygodni.
W naszym przepisie podałyśmy ją z roślinnym jogurtem naturalnym, skropionym lekko cytryną i posypane borówkami.

Smacznego

Jak wiecie wszystkie nasze przepisy są bez glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Jeżeli masz problem z komponowaniem zdrowych posiłków polecamy nasze diety na Thermomix i nie tylko:

Dzięki nim nauczysz się komponować pełnowartościowe menu i wypróbujesz mnóstwo ciekawych przepisów 🙂

RAWNOLA – czyli granola bez pieczenia

RAWNOLA – czyli granola bez pieczenia

RAWNOLA – czyli granola bez pieczenia