Szybkie kaszotto z zieloną fasolką

W takiej wersji kaszę zjedzą nawet dzieciaki 🙂 lekkie, delikatne, pyszne kaszotto z kaszy gryczanej. Sprawdzone w rodzinie 🙂 choć kaszę nie zawsze jest łatwo nauczyć jeść dzieciaki, warto spróbować, ponieważ jest to posiłek pełnowartościowy, bogaty w składniki odżywcze i bardzo sycący. Kasza gryczana to jedyna obok jaglanej kasza zasadowa, co sprawia, że odkwasza nasz organizm. Jest to jeden z powodów dlaczego warto ją wprowadzić do menu naszych pociech jak również nas samych. Takie mixy z kasz są również szybkie w przygotowaniu i idealnie nadają się na obiad czy nawet kolację dla całej rodziny.

Kochamy kaszotto 🙂

SKŁADNIKI:
  • 3/4 szklanki kaszy gryczanej
  • szklanka zielonej fasolki szparagowej
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • płaska łyżeczka suszonej bazylii
  • płaska łyżeczka suszonego oregano
  • łyżka masła
  • masło klarowane
PRZYGOTOWANIE:

Kaszę gryczaną i fasolkę szparagową gotujemy w osobnych garnkach.
W międzyczasie szatkujemy drobno cebulkę i podduszamy ja na maśle klarowanym.
Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, fasolkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawy wzbogacą potrawę, a ich smak nie będzie mocno wyczuwalny dla dzieci.
Na koniec dodajemy łyżkę masła, nada ona pysznego posmaku.
Wszystko mieszamy i przekładamy do miseczek.
Smacznego.

W sezonie na szparagi polecamy Kaszotto ze szparagami  🙂

Szybkie kaszotto z zieloną fasolką

Szybkie kaszotto z zieloną fasolką

Szybkie kaszotto z zieloną fasolką