Szybkie kaszotto z zieloną fasolką
W takiej wersji kaszę zjedzą nawet dzieciaki. 🙂 Lekkie, delikatne i pyszne kaszotto z kaszy gryczanej. Sprawdzone w rodzinie. 🙂 Choć nie zawsze jest łatwo nauczyć dzieciaki jeść kaszę, to warto spróbować, ponieważ jest to posiłek pełnowartościowy, bogaty w składniki odżywcze i bardzo sycący. Kasza gryczana to jedyna, obok jaglanej, kasza zasadowa, co sprawia, że odkwasza nasz organizm. Jest to jeden z powodów, dlaczego warto ją wprowadzić do menu naszych pociech jak również nas samych. Takie mixy z kasz są również szybkie w przygotowaniu i idealnie nadają się na obiad czy nawet kolację dla całej rodziny.
Kochamy kaszotto! 🙂
SKŁADNIKI:
  • Kasza gryczana niepalona – 3/4 szklanki
  • Zielona fasolka szparagowa – 1 szklanka
  • Cebula – 1 szt.
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Suszona bazylia – 1 płaska łyżeczka
  • Suszone oregano – 1 płaska łyżeczka
  • Masło – 1 łyżka (opcjonalnie)
  • Masło klarowane
PRZYGOTOWANIE:
  1. Kaszę gryczaną i fasolkę szparagową gotujemy w osobnych garnkach.
  2. W międzyczasie szatkujemy drobno cebulkę i podduszamy ją na maśle klarowanym.
  3. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, fasolkę, przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawy wzbogacą potrawę, a ich smak nie będzie mocno wyczuwalny dla dzieci.
  4. Na koniec dodajemy łyżkę masła – nada ono pysznego posmaku.
  5. Wszystko mieszamy i przekładamy do miseczek. Smacznego!
W sezonie na szparagi polecamy Kaszotto ze szparagami  🙂 Catering dietetyczny Food Harmony ruszył pełną parą. Ilość zamówień przekroczyła nasze oczekiwania, za co bardzo dziękujemy! 🙂 W naszych propozycjach znajdziecie dietę bez glutenu i nabiału, dietę klasyczną, dietę wegetariańską 🙂 Wszystko jak zawsze pyszne, zdrowe i kolorowe – w stylu Food Harmony! 🙂 Więcej informacji znajdziecie na naszej nowej stronie internetowej:

www.cateringfoodharmony.pl

Szybkie kaszotto z zieloną fasolką Szybkie kaszotto z zieloną fasolką