ŚniadaniaSosy, dipy i pasty

Tofucznica

Tofucznica – pewnie już o niej słyszeliście. ☺ U nas występuje w postaci pasty kanapkowej.
Chyba każdy z nas lubi świeże domowe pasty, prawda? Szybka i łatwa pasta kanapkowa jest idealna na śniadanie lub przekąskę.

SKŁADNIKI:
  • Tofu naturalne – 300 g
  • Majonez – 1 łyżka
  • Kurkuma – 1/2 łyżeczki
  • Pieprz – szczypta
  • Sól himalajska – 1/2 łyżeczki
  • Szczypiorek – 1 pęczek
PRZYGOTOWANIE:
  1. Tofu łamiemy na kawałeczki, wkładamy do blendera i miksujemy na pastę.
  2. Dodajemy majonez, sól, kurkumę, pieprz i miksujemy.
  3. Całość posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.

Nie martwcie się jeśli nie macie blendera. Tofu jest tak miękkie, że z powodzeniem można je rozgnieść widelcem i połączyć ze sobą wszystkie składnik.☺

 PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
  1. Tofu łamiemy na kawałeczki, wkładamy do naczynia miksującego i miksujemy 5 s/obr. 6. Zgarniamy masę ze ścian naczynia.
  2. Dodajemy majonez, sól, kurkumę, pieprz i miksujemy 3 s/obr. 6.
  3. Całość posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close