Wiosenna pasta kanapkowa z jajek

Chyba każdy z nas lubi świeże domowe pasty? Szybka i łatwa pasta kanapkowa, idealna na śniadanie lub przekąskę. Nie ma jak tradycyjne połączenia smaków 🙂 rzodkiewka, szczypiorek i ogórek w towarzystwie jaj na twardo.

SKŁADNIKI :
  • 5 wiejskich jajek na twardo
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 małe ogórki
  • majonez
  • pieprz
  • sól
PRZYGOTOWANIE:

Jajka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.
Rzodkiewkę i ogórki również trzemy na tarce na grubych oczkach.
Szczypiorek siekamy i łączymy ze wszystkimi składnikami.
Dodajemy soli, pieprzu do smaku oraz majonezu i wszystko energicznie mieszamy.
Gotowa pasta idealnie nadaje się do kanapek na chleb.

Wiosenna pasta kanapkowa z jajek