Śniadania

Wiosenna pasta kanapkowa z jajek

Chyba każdy z nas lubi świeże domowe pasty, prawda? Szybka i łatwa pasta kanapkowa jest idealna na śniadanie lub przekąskę. Nie ma jak tradycyjne połączenia smaków. 🙂 Rzodkiewka, szczypiorek i ogórek w towarzystwie jaj na twardo.

SKŁADNIKI:
  • Jaja wiejskie – 5 szt. ugotowanych na twardo
  • Szczypiorek – 1 pęczek
  • Rzodkiewka – 1 pęczek
  • Ogórki – 2 małe szt.
  • Majonez – do smaku
  • Pieprz – szczypta
  • Sól – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Jajka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.
  2. Rzodkiewkę i ogórki również trzemy na tarce na grubych oczkach.
  3. Szczypiorek siekamy i łączymy ze wszystkimi składnikami.
  4. Dodajemy soli i pieprzu do smaku oraz majonezu i wszystko energicznie mieszamy.
    Gotowa pasta idealnie nadaje się do kanapek na chleb.

Wiosenna pasta kanapkowa z jajek

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close