ŚniadaniaZdrowy dzieciak

Bezglutenowy omlet kokosowy

Omlet to jedno z ulubionych śniadań wielu osób. Ten jest szybki, prosty i super pulchny. Idealny dla całej rodziny. Dzieciaki za nim szaleją! 🙂 Można podawać go z wszystkim co lubicie. W tym przepisie jest nasza ulubiona wersja z malinami i bananami. ❤❤❤

Ulubiony start dnia!

SKŁADNIKI:
  • Jajka – 2 szt.
  • Mąka kokosowa – 1 łyżka
  • Sól – szczypta
  • Soda oczyszczona – 2 szczypty
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Ulubione owoce i dodatki
PRZYGOTOWANIE:
  1. Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy kilka sekund na najwyższych obrotach (w TM obr. 10). Składniki mają się złączyć. Ciasto ma wyjść troszkę gęstsze niż naleśnikowe.
  2. Smażymy na oleju kokosowym z obu stron.
  3. W naszej wersji podajemy posmarowane domowym dżemem brzoskwiniowym, z bananami, malinami, płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.
  4. Skrapiamy lekko miodem lub syropem z agawy.
    Palce licać! 🙂

Bezglutenowy omlet kokosowy

Bezglutenowy omlet kokosowy

Bezglutenowy omlet kokosowy

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close