ŚniadaniaZdrowy dzieciak
Bezglutenowy omlet kokosowy
Omlet to jedno z ulubionych śniadań wielu osób. Ten jest szybki, prosty i super pulchny. Idealny dla całej rodziny. Dzieciaki za nim szaleją! 🙂 Można podawać go z wszystkim co lubicie. W tym przepisie jest nasza ulubiona wersja z malinami i bananami. ❤❤❤
Ulubiony start dnia!
SKŁADNIKI:
- Jajka – 2 szt.
- Mąka kokosowa – 1 łyżka
- Sól – szczypta
- Soda oczyszczona – 2 szczypty
- Olej kokosowy do smażenia
- Ulubione owoce i dodatki
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy kilka sekund na najwyższych obrotach (w TM obr. 10). Składniki mają się złączyć. Ciasto ma wyjść troszkę gęstsze niż naleśnikowe.
- Smażymy na oleju kokosowym z obu stron.
- W naszej wersji podajemy posmarowane domowym dżemem brzoskwiniowym, z bananami, malinami, płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.
- Skrapiamy lekko miodem lub syropem z agawy.
Palce licać! 🙂