Desery

Budyń czekoladowy z awokado

Delikatny, kremowy budyń czekoladowy z nutką mięty. Awokado w roli głównej nie tylko nadaje pyszny smak i jedwabistą konsystencję, ale również zaopatrza nasze ciało w dobroczynne dla zdrowia tłuszcze, potas, likopen, witaminy A, C, E i kwas foliowy. Choć jest kaloryczne, to za ten smak wybaczymy mu wszystko. ☺ ♥

Awokado w roli głównej!

SKŁADNIKI (2 porcje):
  • Awokado – 1 szt.
  • Karob – 1 łyżka
  • Miód – łyżka
  • Mleko roślinne
  • Liście świeżej mięty – 1 garść
PRZYGOTOWANIE:
  1. Wszystkie składniki przekładamy do blendera.
  2. Zalewamy je dowolnym mlekiem roślinnym do poziomu składników.
  3. Blendujemy na gładki budyń.
  4. Podajemy przyozdobione miętą. Palce lizać!

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close