Desery
Budyń czekoladowy z awokado
Delikatny, kremowy budyń czekoladowy z nutką mięty. Awokado w roli głównej nie tylko nadaje pyszny smak i jedwabistą konsystencję, ale również zaopatrza nasze ciało w dobroczynne dla zdrowia tłuszcze, potas, likopen, witaminy A, C, E i kwas foliowy. Choć jest kaloryczne, to za ten smak wybaczymy mu wszystko. ☺ ♥
Awokado w roli głównej!
SKŁADNIKI (2 porcje):
- Awokado – 1 szt.
- Karob – 1 łyżka
- Miód – łyżka
- Mleko roślinne
- Liście świeżej mięty – 1 garść
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki przekładamy do blendera.
- Zalewamy je dowolnym mlekiem roślinnym do poziomu składników.
- Blendujemy na gładki budyń.
- Podajemy przyozdobione miętą. Palce lizać!