Smoothie i napoje
Cappuccino migdałowo-kokosowe
Kawa – kto jej nie uwielbia! 🙂 To nasze must have o poranku! Jeżeli nie jesz nabiału, bo nie możesz, lub po prostu chcesz przygotować sobie pyszną kawę i do tego wzbogacić smak i walory zdrowotne, to koniecznie spróbuj naszego cappuccino. Z mlekiem kokosowym i migdałowym, z przyprawami, z goździkami smakuje wyjątkowo. Dodatkowo goździki mają działanie odświeżające, świetnie wpływają na naszą florę jelitową – „złe bakterie” ich nie lubią! 🙂 Cynamon z kolei wspomaga odchudzanie oraz pomaga przy zaburzeniach trawienia! I jak tu nie kochać takiej kawy? 🙂
SKŁADNIKI (2 kawy):
- Kubek zaparzonej kawy
- Gęste mleko kokosowe – 1 łyżka
- Mleko migdałowe – 1 fliżanka
- Miód – 1 łyżeczka
- Goździki – 1-2 szt.
- Cynamon – 2 szczypty
- Imbir – szczypta
- Kardamon – szczypta
- Sproszkowana wanili – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowanie jest super proste.
- Parzymy kawę, przelewamy ją do blendera.
- Dodajemy mleka, miód i przyprawy.
- Miksujemy na najwyższych obrotach przez kilka sekund i przelewamy do filiżanek. My używamy do miksowania Nutribullet. ❤️ 🙂
Miłego dnia!