DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

Lekki, słodko-paprykowy, idealny na grilla do mięs, warzyw, czy nawet na kanapkę. Połączenie papryki ze świeżym czosnkiem wspaniale poprawi trawienie, podniesie odporność i korzystnie wpłynie na nasze zdrowie, sylwetkę i wygląd. Istna bomba witamin, minerałów i wartości odżywczych.

Papryka – Polskie Super Food, jest skarbnicą witaminy C!

SKŁADNIKI:
  • Papryka – 3 szt.
  • Czosnek – 2-3 ząbki
  • Oliwa – 3 łyżki
  • Płatki chili – szczypta
  • Sól himalajska – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozgrzewamy piekarnik do temp 180°C używając funkcji termoobieg.
  2. Paprykę kroimy w ćwiartki i rozkładamy na papierze do pieczenia.
  3. Pieczemy przez około 30-40 minut, w międzyczasie sprawdzając czy skórka już odchodzi.
  4. Jeśli papryka jest już gotowa wyciągamy ją z piekarnika i obieramy ze skórki.
  5. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na krem.
    Smacznego!

Dip ten warto jest przygotowywać równocześnie z dipem z bakłażana, gdyż jednocześnie można upiec warzywa w piekarniku.

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI

DIP Z PIECZONEJ PAPRYKI