Te śliweczki to jeden z najlepszych deserów jakie udało nam się stworzyć testując posiłki do CATERINGU FOOD HARMONY. 🙂 Podbiły one serca wszystkich osób na naszej diecie pudełkowej. Jeżeli nie mieliście okazji ich spróbować, to specjalnie dla Was zdradzamy przepis na najlepsze domowe śliwki w czekoladzie. I poważnie Wam powiemy – są lepsze niż te, które można kupić w sklepie. 🙂

Niebo w gębie! 🙂

Pamiętajcie, że do śliwek należy użyć gorzkiej czekolady o zawartości kakao min. 70 %. Najlepszą czekoladę znajdziecie w naszym ulubionym sklepie EKOCHATKA. Koniecznie zerknijcie – czekają tam na Was same EKO pyszności.

 SKŁADNIKI (25 śliwek):
PRZYGOTOWANIE:
  1. Zaparzamy herbatę i zalewamy nią śliwki. Odstawiamy na min. 30 min.
  2. Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe i podgrzewamy.
  3. Dodajemy 100 g czekolady połamanej na kawałki i rozpuszczamy na małym ogniu.
  4. Śliwki odsączamy z herbaty – najlepiej przy użyciu ręcznika papierowego.
  5. Każdą śliwkę moczymy w czekoladzie i przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na 30 min.
  6. Po tym czasie w rondelku rozpuszczamy pozostałą czekoladę na małym ogniu. I znów moczymy każdą śliwkę tak, aby miały dwie warstwy czekolady: miękką w środku i twardą na zewnątrz.
  7. Znów wstawiamy do lodówki na 1 godzinę lub dłużej.

Śliwki gotowe 🙂

Jeżeli nie masz czasu gotować, a chciałabyś otrzymać 5 dobrze zbilansowanych, zdrowych i pysznych posiłków z dostawą pod Twoje drzwi – ZAMÓW nasz CATERING DIETETYCZNY:

www.cateringfoodharmony.pl