
Śniadania
Jajecznica truflowa
Każdy lubi jajecznicę na śniadanie. 🙂 My też uwielbiamy i kombinujemy z nią na wszystkie sposoby. 🙂 Ten jest wyjątkowy, bo z solą truflową, która nada wspaniały aromat. Jest to składnik, który mamy zawsze w kuchni i używamy kiedy przyjdzie nam ochota na cos innego i wykwintnego. Sól truflowa jest dość droga, ale małe opakowanie wystarcza na długo. Warto mieć ją w swojej kuchni na specjalne okazje. 🙂
SKŁADNIKI (2 porcje):
- Jajka – 4 szt.
- Pieczarki – 4 szt.
- Cebulka – 1 szt.
- Cebulka dymka
- Sól truflowa
- Masło klarowane
- Pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulkę i pieczarki szatkujemy i podsmażamy na maśle klarowanym.
- Doprawiamy solą truflową.
- Wbijamy jajka, wszystko mieszamy i podsmażamy.
- Na koniec posypujemy cebulką dymką i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Miłego dnia! 🙂