Śniadania

Jajecznica truflowa

Każdy lubi jajecznicę na śniadanie. 🙂 My też uwielbiamy i kombinujemy z nią na wszystkie sposoby. 🙂 Ten jest wyjątkowy, bo z solą truflową, która nada wspaniały aromat. Jest to składnik, który mamy zawsze w kuchni i używamy kiedy przyjdzie nam ochota na cos innego i wykwintnego. Sól truflowa jest dość droga, ale małe opakowanie wystarcza na długo. Warto mieć ją w swojej kuchni na specjalne okazje. 🙂

SKŁADNIKI (2 porcje):
  • Jajka – 4 szt.
  • Pieczarki – 4 szt.
  • Cebulka – 1 szt.
  • Cebulka dymka
  • Sól truflowa
  • Masło klarowane
  • Pieprz
PRZYGOTOWANIE:
  1. Cebulkę i pieczarki szatkujemy i podsmażamy na maśle klarowanym.
  2. Doprawiamy solą truflową.
  3. Wbijamy jajka, wszystko mieszamy i podsmażamy.
  4. Na koniec posypujemy cebulką dymką i pieprzem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Miłego dnia! 🙂

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close