Obiady

Kasza jaglana z serkiem z nerkowców

Uwielbiamy kaszę jaglaną w każdej postaci. 🙂 Czy to na słodko, czy też na słono. 🙂 Nie bez przyczyny jest królową zdrowia i warto ją dodawać do naszych potraw.

SKŁADNIKI:
  • Kalafior – 400 g
  • Jarmuż – 2 garści
  • Kasza jaglana ugotowana* – 5 łyżek
  • Masło klarowane lub oliwa – 1 łyżka
  • Sól – szczypta
  • Chili – szczypta
  • Serek z nerkowców z kolorowym pieprzem**

*Jak ugotować kaszę jaglaną znajdziesz w przepisie Budyń jaglany.

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kalafiora dokładnie myjemy i kroimy lub rozdrabniamy w Thermomixie tak, aby powstał ryż z kalafiora.
  2. Liście jarmużu kroimy w paseczki i podduszamy na maśle klarowanym lub oliwie z odrobiną soli i chili.
  3. Jak jarmuż puści wodę, dodajemy kalafiora i ugotowaną kaszę jaglaną.
  4. Wszystko dusimy przez około 10-15 minut.
  5. Podajemy z pysznym serkiem z nerkowców, który dodaje wspaniałego smaku potrawie.

Kasza jaglana z serkiem z nerkowców

Kasza jaglana z serkiem z nerkowców

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close