Sosy, dipy i pasty
Kokosowa bita śmietanka
Palce lizać! ❤❤❤ Ta kokosowa śmietanka to wyśmienita alternatywa dla zwykłej deserowej śmietany. Bez nabiału, bez cukru, pyszna, zdrowa, szybka w przygotowaniu. Idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek owocowych, musli, muffinek i ciast.
SKŁADNIKI:
- Mleko kokosowe – 1 puszka z lodówki
- Banan – 1 szt.
- Syrop z agawy lub miód – 1 łyżka
- Sproszkowana wanilia – 1 płaska łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
- Do blendera przekładamy gęstą część mleka kokosowego. Wodę odstawiamy. Najlepiej wcześniej trzymać puszkę w lodówce lub przez użyciem włożyć ją na chwile do zamrażarki.
- Następnie dodajemy banana, syrop z agawy i wanilię. Wszystko miksujemy na gładki krem.
Mleka kokosowe są różne, więc jeżeli śmietanka wyjdzie za rzadka, można ją włożyć do zamrażarki, żeby zgęstniała.
Smacznego!