Sosy, dipy i pasty

Kokosowa bita śmietanka

Palce lizać! ❤❤❤ Ta kokosowa śmietanka to wyśmienita alternatywa dla zwykłej deserowej śmietany. Bez nabiału, bez cukru, pyszna, zdrowa, szybka w przygotowaniu. Idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek owocowych, musli, muffinek i ciast.

SKŁADNIKI:
  • Mleko kokosowe – 1 puszka z lodówki
  • Banan – 1 szt.
  • Syrop z agawy lub miód – 1 łyżka
  • Sproszkowana wanilia – 1 płaska łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
  1. Do blendera przekładamy gęstą część mleka kokosowego. Wodę odstawiamy. Najlepiej wcześniej trzymać puszkę w lodówce lub przez użyciem włożyć ją na chwile do zamrażarki.
  2. Następnie dodajemy banana, syrop z agawy i wanilię. Wszystko miksujemy na gładki krem.
    Mleka kokosowe są różne, więc jeżeli śmietanka wyjdzie za rzadka, można ją włożyć do zamrażarki, żeby zgęstniała.

Smacznego!

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close