Krem z pomidorow

Jest to nasz ulubiony krem, szybki, łatwy i bardzo smaczny. Uwielbiamy go za kolor, smak i wartości odżywcze. Wspaniały czerwony kolor pobudza do działania i miłości w połączeniu z uspokajającą naturą zielonych kiełek, wprowadzi wspaniałą harmonię w nasze życie. Ta zupka to jeden z posiłków w naszym 5-DNIOWYM DETOKSIE NA THERMOMIXczyli diecie, która pomoże oczyścić wasz organizm i w końcu poczuć energię!

Jeśli tak jak i my jesteście fanami zupek zapraszamy do zaglądnięcia do naszej zakładki z Zupami od Food Harmony 🙂

NOWOŚĆ NA NASZEJ STRONIEktóra ułatwi wam organizacje i zaoszczędzi czas na zakupy 🙂 : jak widzisz poniżej w liście składników można bezpośrednio przejść do sklepu internetowego Ekochatka klikając na produkt 🙂 Jest to nasz nowy partner, a zarazem ulubiony sklep ekologiczny w Krakowie – świetne produkty, wspaniała obsługa i dobre ceny. Szybkie zakupy z dostawą do domu na terenie całej Polski:) Serdecznie polecamy

SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
  1. Paprykę dokładnie myjemy i wkładamy do piekarnika na papierze pergaminowym, pieczemy około 15-20 minut na temperaturze 200°C.
  2. Czekamy aż papryka ostygnie i obieramy ze skórki, kroimy na kawałki
  3. W między czasie szatkujemy cebulkę i podduszamy na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
  4. Sparzamy pomidory, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki.
  5. Dodajemy je do cebulki, doprawiamy solą i dusimy razem, aż wszystko będzie miękkie.
  6. Do garnka wlewamy bulion i łączymy ze wszystkimi pozostałymi składnikami.
  7. Blendujemy na gładki krem. Bardzo ważne jest aby dodać świeżego czosnku do kremu, gdyż w ten sposób zachowa jak najwięcej swoich leczniczych właściwości.
  8. Podajemy z pestkami dyni lub posypujemy kiełkami.
    Smacznego 🙂
PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
  1. Piekarnik rozgrzać do 200°C
  2. Paprykę umyć, przekroić na połówki i wydrążyć środek
  3. Ułożyć na papierze do pieczenia, włożyć do piekarnika i piec około 15-20 minut, aż skórka zacznie odchodzić. Wyjąć z piekarnika, poczekać chwilę, aż papryka ostygnie i obrać ze skórki
  4. Do naczynia miksującego włożyć cebulę pokrojoną na ćwiartki, rozdrobnić 3s/ obr. 5, zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego
  5. Dodać masło klarowane i dusić 4min/ 120°C/ obr. 1.5
  6. W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki
  7. Przełożyć do naczynia miksującego, dodać obraną paprykę, wlać wodę, doprawić solą i chili. Gotować 15min/ 100°C/ obr. 1
  8. Na koniec zmiksować 30s/ obr. 10
  9. Podajemy z pestkami dyni lub posypujemy kiełkami.
    Smacznego 🙂

Krem z pieczonej papryki i pomidorów

 

Sprawdź poniżej nasz przykładowy jednodniowy jadłospis i jeżeli ci się spodoba – do dzieła 🙂 zakup nasze diety i w końcu OBUDŹ SIĘ DO ŻYCIA! Nikt za ciebie tego nie zrobi, my też, ale na pewno pomożemy i w razie potrzeby wesprzemy poradą 🙂

KUP TERAZ

Zapraszamy również do dołączenia do naszej grupy na Facebooku – Diety na Thermomix W grupie moc 🙂

Dieta Wegetariańska, często pytacie co jeść, jak łączyć ze sobą białko, tłuszcze i węglowodany? Skąd czerpać najwięcej roślinnego białka? Przychodzimy z pomocą, dla wszystkich wegetarian lub osób które zastanawiają się nad taką dietą, wychodzimy naprzeciw i udostępniamy dla was przykładowy dzień naszej diety DIETY WEGETARIAŃSKIEJ NA THERMOMIX 2000kcal 🙂