Krem z selera i gruszki z afrodyzjakiem
Nie ma jak domowa zupa z naturalnym afrodyzjakiem w postaci gałki muszkatołowej. 🙂 Zupa krem z selera i gruszki to niezwykle eleganckie i wykwintne połączenie, a do tego łatwe w wykonaniu.
Gałka muszkatołowa to naturalny afrodyzjak, potrafi zadziałać niemalże jak viagra!
Gałka muszkatołowa już od lat używana jest w kuchni, ale co ciekawe, znajduje też swoje zastosowanie w medycynie naturalnej. Tak jak wiele orientalnych przypraw, ma wiele właściwości prozdrowotnych, między innymi wpływa korzystnie na trawienie, działa lepiej niż leki na impotencje, a dodatkowo poprawia krążenie.
Gałka muszkatołowa zwalcza wolne rodniki, jest dobrym źródłem antyoksydantów, a co za tym idzie korzystanie wpływa na nasze zdrowie.
Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jar, pierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar
SKŁADNIKI:
- Woda – 1000 ml
- Seler – 1 duża szt. (ok. 500 g po ugotowaniu)
- Gruszki – 2 szt. (ok. 250 g)
- Płatki migdałowe do posypania
- Sól himalajska – szczypta
- Gałka muszkatołowa – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
- Do garnka wlewamy 1000 ml wody, obieramy selera i gruszki, a następnie kroimy je kosteczkę i wrzucamy do wody.
- Gotujemy przez około 30 minut, aż seler i gruszka zmiękną.
- Wszystko miksujemy i doprawiamy solą himalajska i gałką muszkatołową.
- Dodatkowo każdą porcję można posypać przed podaniem gałką muszkatołową. Zawsze to dodatkowa porcja afrodyzjaku. 🙂
PRZYGOTOWANIE NA THEROMIX:
- Do kielicha wlewamy 1000 ml wody i nakładamy koszyczek.
- Obieramy selera i kroimy go na małą kosteczkę, a potem umieszczamy w koszyczku.
- Obieramy gruszki, wycinamy z nich gniazda i umieszczamy je w naczyniu Varoma.
- Gotujemy 30 min/Varoma/obr. 2.
- Ściągamy Varomę, wyciągamy koszyczek.
- Selera i gruszki wrzucamy do wody i miksujemy 30 s/obr. 10.
- Doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową. Ponownie miksujemy.
- Dodatkowo każdą porcję można posypać przed podaniem gałką muszkatołową – zawsze to dodatkowa porcja afrodyzjaku. 🙂