ObiadyZdrowy dzieciak

Łosoś pod pietruszkową kruszonką

Dziś prosty przepis na pyszną rybkę. Danie pyszne i efektowne. W towarzystwie sałatki mamy gotowy obiad. Co ważne, przy zakupie łososia pamiętajcie, aby wybierać zawsze NIEHODOWLANEGO! Wierzcie nam, że smakuje zdecydowanie lepiej i jest zdrowszy. Na blogu mamy również pyszny przepis na Łososia faszerowanego szpinakiem z sosem maślano-koperkowym.

SKŁADNIKI (8 PORCJI):
  • Filety z łososia lub polędwicy z łososia – 8 kawałków (ok. 120 g każdy kawałek)
  • Płatki kukurydziane – 80 g
  • Przyprawa curry –  1 łyżeczka
  • Poszatkowana natka pietruszki – ok. pół szklanki
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Pieprz – 1/4 łyżeczki
  • Masło lub olej kokosowy – 40 g
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C.
  2. Na blasze do pieczenia wykładamy papier do pieczenia i układamy na nim kawałki łososia.
  3. Do miski przekładamy płatki kukurydziane i rozdrabniay je rękami na drobną kruszonkę.
  4. Dodajemy curry, sól i pieprz. Mieszamy.
  5. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, masło i zagniatamy składniki rękami, aż się połącza i skleją.
  6. Taką kruszonkę kładziemy obficie na każdym kawałku ryby i zapiekamy przez około 20 min, aż się zarumieni.
  7. Podajemy z sałatką. My uwielbiamy ten przepis w towarzystwie Szybka sałatka z rukolą, kurczakiem i mango

Życzymy dużo zdrowia i smacznego 🙂 Harmonki

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close