Masło ziołowo-czosnkowe

To nasz ukochany dodatek do grilla. Wspaniały do mięs lub pieczonych warzyw. Osobiście najbardziej lubimy go podawać do steków, bo nadaje im idealnego smaku i aromatu.

SKŁADNIKI:
  • Masło – 1/2 kostki
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Tymianek – 1 garść
  • Rozmaryn – 1 łodyżka
  • Sól himalajska – do smaku
  • Pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
  1. Masło najlepiej jest wyciągnąć przynajmniej godzinę wcześniej z lodówki, tak aby zmiękło.
  2. Masło przekładamy do miseczki, posypujemy solą i dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę.
  3. Energicznie mieszamy najlepiej widelcem. Łatwiej się wtedy rozbija.
  4. Następnie dodajemy posiekane świeże zioła i znowu energicznie mieszamy.
  5. Gotowe ziołowe masełko można przełożyć do sylikonowych foremek na lody i przechowywać w zamrażalniku. Zawsze warto jest je mieć pod ręką.

Masło ziołowo-czosnkowe

Masło ziołowo-czosnkowe