Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto

Przyszedł czas na mięsko. Tym razem indyk w najlepszej odsłonie jaka nam ostatnio wyszła. 🙂 Sekret tkwi w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto z suszonych pomidorów. To one nadają smaku całemu daniu. W połączeniu z dowolna sałatką jest to wspaniały obiad białkowo-tłuszczowy. 🙂

SKŁADNIKI:
  • Polędwiczki z indyka – 500 g
  • Szynka parmeńska – 100 g (9-10 plastrów)
  •  Czerwonego pesto Pesto z suszonych pomidorów – 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180℃.
  2. Wyjmujemy blachę, na której rozkładamy papier do pieczenia.
  3. Polędwiczki myjemy i osuszamy.
  4. Bierzemy plaster szynki parmeńskiej, smarujemy go czerwonym pesto, następnie kładziemy na nim kawałek indyka, który również smarujemy pesto i zawijamy.
    Tak postępujemy z każdym kawałkiem indyka.
  5. Wykładamy polędwiczki na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 25 min, aż szynka parmeńska stanie się lekko chrupka.
  6. Podajemy z ulubioną sałatką. Nasza propozycja to: Sałatka z awokado z olejem z pestek dyni.

Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto

Polędwiczki z indyka w szynce parmeńskiej i czerwonym pesto


Jeśli podobają Ci się nasze przepisy, to zapraszamy do świata naszych diet!

Sklep Food Harmony