Obiady

Pyszne curry orzechowe na Thermomix

Kolejne proste i pyszne curry na Thermomix zapowiadające nowe DIETY NA THERMOMIX . 🙂 To co  jest najlepsze w tym przepisie to fakt, że samo przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut! Potem już Thermomix robi swoje. Dla smakoszy kuchni azjatyckiej to idealny obiad lub kolacja.

SKŁADNIKI (4 porcje):
  • Ziemniaki – 600 g
  • Zielona fasolka szparagowa mrożona – 150 g
  • Cebula – 1 sztuka (150 g)
  • Mleczko kokosowe – 500 ml
  • Woda – 150 ml
  • Masło orzechowe – 10 g (2 łyżeczki)
  • Żółta pasta curry – 40 g
  • Liście laurowe – 2 sztuki
  • Miód – 20 g (2 łyżeczki)
  • Chili – szczypta (opcjonalnie)
  • Sól – 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku 1,5 cm. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie przekładamy do naczynia miksującego.
  2. Fasolkę szparagową przekładamy do Varomy.
  3. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie pozostałe składniki. Nakładamy Varomę.
  4. Zamykamy, gotujemy 25 min/100°C/obr. wsteczne 0,5.
Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close