Obiady
Pyszne curry orzechowe na Thermomix
Kolejne proste i pyszne curry na Thermomix zapowiadające nowe DIETY NA THERMOMIX . 🙂 To co jest najlepsze w tym przepisie to fakt, że samo przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut! Potem już Thermomix robi swoje. Dla smakoszy kuchni azjatyckiej to idealny obiad lub kolacja.
SKŁADNIKI (4 porcje):
- Ziemniaki – 600 g
- Zielona fasolka szparagowa mrożona – 150 g
- Cebula – 1 sztuka (150 g)
- Mleczko kokosowe – 500 ml
- Woda – 150 ml
- Masło orzechowe – 10 g (2 łyżeczki)
- Żółta pasta curry – 40 g
- Liście laurowe – 2 sztuki
- Miód – 20 g (2 łyżeczki)
- Chili – szczypta (opcjonalnie)
- Sól – 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę o boku 1,5 cm. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie przekładamy do naczynia miksującego.
- Fasolkę szparagową przekładamy do Varomy.
- Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie pozostałe składniki. Nakładamy Varomę.
- Zamykamy, gotujemy 25 min/100°C/obr. wsteczne 0,5.