Sałatki

Roszponka z serkiem z nerkowców

Sałatki powinny być proste, a zarazem efektowne. Czasami jeden magiczny składnik może nadać smaku całej potrawie. 🙂 W tym przepisie naszym asem z rękawa jest serek z nerkowców. 🙂

SKŁADNIKI:
  • Roszponka
  • Pomidorki koktajlowe
  • Biała rzepa
  • Serek z nerkowców
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
PRZYGOTOWANIE:
  1. Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy.
  2. Białą rzepę obieramy ze skórki i za pomocą obieraczki do makaronu spaghetti wycinamy długie nitkowate wstążki.
  3. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół.
  4. Wszystkie składniki razem mieszamy i dodajemy nasz sekretny składnik – serek z nerkowców. 🙂
  5. Całość skrapiamy oliwą z oliwek.

SMACZNEGO 🙂

Roszponka z serkiem z nerkowców

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close