Sałatki
Sałatka superfoods z masowanym jarmużem
Czas na wspaniałą kompozycję naładowaną superfoods. W sam raz na dostarczenie witamin, minerałów i wartości odżywczych do naszej diety. Uwielbiamy sałatki, które można z apetytem zjeść następnego dnia.
Porcja Superfoods – taka mała, a jak dużo daje! 🙂
Dlaczego warto jeść SUPERFOODS?
- bogate w wartości odżywcze
- skuteczne w walce z chorobami
- potrzebujesz mało, a dostarczasz wiele
- pomagają czuć się wspaniale
- wspaniałe źródło witamin i minerałów
- dodają energii
- odmładzają
- dawka antyoksydantów
- wspomagają odchudzanie
SKŁADNIKI:
- Komosa ryżowa – 1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
- Brokuł – 1 mała szt.
- Jarmuż – 1 pęczek
- Nasiona chia – 2 łyżki
- Czarny sezam – 2 łyżki
- Płatki migdałowe – 2 łyżki
- Jagody goja – 2 łyżki
- Granat – 1 szt.
- Kiełki – 1 garść
SKŁADNIKI DRESSING:
- Olej kokosowy – 2 kopiate łyżki
- Miód – 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
- Komosę ryżową gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
- Jarmuż dokładnie myjemy i szarpiemy na małe kawałki, przekładamy do miski, posypujemy solą i energicznie masujemy tak, aby wycisnąć z niego wodę.
- Brokuł sparzamy i kroimy na małe kawałeczki.
- Granat obieramy, a owoc dodajemy do sałatki.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a na samym końcu dodajemy kiełki.
- Olej kokosowy roztapiamy na patelni tak, aby był płynny i łączymy z miodem, a następnie polewamy nim naszą sałatkę
- Wszystko jeszcze raz mieszamy.
Smacznego! 🙂