DeseryŚniadania

Śniadaniowe ciasteczka owsiano-cynamonowe

To idealne śniadaniowe ciasteczka jako dodatek do porannego smoothie.  🙂 Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego nie ma przy nich bałaganu. Wspaniale nadają się do kawy lub jako przekąska po treningu.

SKŁADNIKI na 10 ciasteczek:
  • Banan – 1 szt.
  • Jabłko – 1 szt
  • Olej kokosowy nierafinowany – 2 łyżki
  • Sok z połówki cytryny
  • Imbir w proszku – 1 łyżeczka
  • Cynamon – 1 łyżeczka
  • Ksylitol – 1 łyżeczka
  • Płatki owsiane bezglutenowe – 1 szklanka
  • Ziarna słonecznika – 1/2 szklanki
PRZYGOTOWANIE:
  1. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 160°C.
  2. Do blendera wrzucamy jednego banana, jabłko (najlepiej obrane ze skórki), roztopiony olej kokosowy, sok z cytryny, imbir, cynamon i ksylitol.
  3. Następnie wszystko blendujemy na gładką masę.
  4. Dodajemy płatki owsiane, słonecznik i mieszamy.
  5. Rozkładamy papier pergaminowy na blachę z piekarnika i formujemy ciasteczka z powstałej masy.
  6. Pieczemy przez około 20-30 minut do uzyskania złotego koloru.

 

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close