Śniadania
Wiosenna pasta kanapkowa z jajek
Chyba każdy z nas lubi świeże domowe pasty, prawda? Szybka i łatwa pasta kanapkowa jest idealna na śniadanie lub przekąskę. Nie ma jak tradycyjne połączenia smaków. 🙂 Rzodkiewka, szczypiorek i ogórek w towarzystwie jaj na twardo.
SKŁADNIKI:
- Jaja wiejskie – 5 szt. ugotowanych na twardo
- Szczypiorek – 1 pęczek
- Rzodkiewka – 1 pęczek
- Ogórki – 2 małe szt.
- Majonez – do smaku
- Pieprz – szczypta
- Sól – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
- Jajka obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.
- Rzodkiewkę i ogórki również trzemy na tarce na grubych oczkach.
- Szczypiorek siekamy i łączymy ze wszystkimi składnikami.
- Dodajemy soli i pieprzu do smaku oraz majonezu i wszystko energicznie mieszamy.
Gotowa pasta idealnie nadaje się do kanapek na chleb.