Zupy

Krem curry z ryżem kalafiorowym wg postu dr Dąbrowskiej

Ostatnio pracujemy nad przepisami do postu wg dr Dąbrowskiej. Dlaczego? Bo same byłyśmy na tej diecie i przyniosła świetne rezultaty. Zatem mamy plan! 🙂 Chcemy dla Was przygotować post na Thermomix, czyli nową dietę do naszego sklepu. 🙂 Ale na to jeszcze musicie poczekać. Przygotowania trwają, dieta nie jest łatwa, a nam zależy, aby była jak najprostsza w przygotowaniu i jak najsmaczniejsza – tak, aby każdy wytrwał przy swoich postanowieniach. Kilka przepisów, w tym ten, na pewno trafią również na bloga.

Post wg dr Dąbrowskiej może być prosty i pyszny! 🙂

Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jarpierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.
Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar

detoks sokowy

SKŁADNIKI:
  • Pietruszka – 200 g
  • Marchewka – 300 g
  • Cebula – 180 g (2 sztuki)
  • Seler – 75 g
  • Por – 60 g
  • Czosnek – 1-2 ząbki
  • Natka pietruszki lub kolendry do posypania
  • Kalafior – 1/4 szt.
  • Przyprawa curry – 1 płaska łyżeczka
  • Sól himalajska – szczypta
  • Pieprz – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Wszystkie warzywa oprócz kalafiora obieramy, myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i przekładamy do garnka.
  2. Dodajemy 850 ml wody.
  3. Dodajemy curry, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Gotujemy 20-30 min.
  5. Na koniec miksujemy na gładki krem.
  6. W międzyczasie przygotowujemy ryż z kalafiora szatkując kawałek kalafiora na drobny „ryż” lub rozdrabniając w blenderze na niskich obrotach.
PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
  1. Najpierw przygotowujemy ryż z kalafiora. W tym celu przekładamy kalafiora do naczynia miksującego i rozdrabniamy 3 s/obr. 5. Przekładamy ‚ryż’ do osobnej miseczki.
  2. Wszystkie pozostałe warzywa obieramy, myjemy, kroimy na kawałki i przekładamy do naczynia miksującego. Rozdrabniamy 3 s/obr. 5.
  3. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  4. Dodajemy 850 ml wody.
  5. Dodajemy curry, doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Gotujemy 20 min/ 100°C/ obr. 1,5.
  7. Na koniec miksujemy 30 s/obr. 10.
  8. Przelewamy do miseczek, dodajemy ryż z kalafiora.

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close