Mini tarty limonkowe
Można jeść je oczami! 🙂 Te pyszne, lekko kwaśne tarty na chrupkim spodzie, to świetny pomysł na deser, który przechowuje się w zamrażarce. Dzięki temu można po nie sięgnąć kiedy tylko przyjdzie nam ochota na deser. 🙂 Awokado + limonka to idealne połączenie! 🙂 Choć są lekko kwaśne, wyjątkowo zasmakowały dzieciakom!
Można jeść je oczami! ❤❤❤
SKŁADNIKI (10 sztuk):
Spód:
- Wiórki kokosowe – 70 g
- Orzechy (dowolny mix) – 30 g
- Masło migdałowe – 2 łyżki
Masa:
- Awokado – 2 dojrzałe szt.
- Sok z 2 limonek
- Syrop z agawy – 3-4 łyżki
- Kiwi do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Zaczynamy od spodów na mini tarty. Wszystkie składniki blendujemy, tak aby się połączyły.
- Do każdej foremki na muffinkę wkładamy trochę „ciasta” i ugniatamy spód o grubości 0,5 cm.
- Wkładamy do lodówki.
- Masę przygotowujemy również miksując wszystkie składniki na gładki krem.
- Wykładamy na wcześniej przygotowane spody w foremkach, dekorujemy plastrem kiwi i wkładamy do zamrażarki na minimum 2 h. My używamy Thermomixa do miksowania. 🙂
- Wyjmujemy na około 15 minut przed podaniem.
Smacznego! 🙂
Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jar, pierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar