Mrożone energy batony
To batony, które postawią Cię na nogi przed czy po wysiłku fizycznym, ale i nie tylko! To zdrowy deser dla każdego – dla małych i dużych. Robimy zapas i mrozimy – dzięki temu możemy je przechowywać przez długi czas. Takie ukryte gotowe desery to najlepsza broń na podjadanie i zachcianki na słodkie. Spróbuj również naszego kolejnego przepisu na Rafaello bananowo-żurawinowe. 🙂 Je też można mrozić na czarną godzinę. 🙂
Mrożone batony to hit w naszym domu 🙂
Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jar, pierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar
SKŁADNIKI:
- Nerkowce – 1 filiżanka
- Migdały – 1 filiżanka
- Masło orzechowe bez cukru – 2 łyżki
- Miód – 3 łyżki
- Amarantus ekspandowany – 1 filiżanka
PRZYGOTOWANIE:
- Nerkowce i migdały mielimy w blenderze na średnich obrotach tak, aby powstały grudki, a nie proszek.
- W garnuszku podgrzewamy miód i masło orzechowe tak, aby się połączyły. Ściągamy z ognia.
- Dodajemy zmielone migdały i nerkowce. Mieszamy.
- Dodajemy amarantus ekspandowany. Mieszamy, aż wszystko się połączy w klejąca masę.
- Brytfankę wykładamy papierem pergaminowym. Przekładamy naszą masę i rozprowadzamy równomiernie tak, aby grubość nie przekraczała 0,5 cm.
- Na koniec używając kawałka papieru pergaminowego ugniatamy całość.
- Wkładamy do zamrażarki na około 30 minut. Wyjmujemy.
- Kroimy na kawałki wedle uznania: prostokąty, kwadraciki, trójkąciki.
- Jemy, a resztę możemy ponownie włożyć do zamrażalnika. 😉