Co powiecie na kotleciki rybne? Dużym plusem jest fakt, że te można zrobić z prawie każdej ryby – to kwestia tylko wybrania tej ulubionej. Nasz faworyt to filet z dorsza lub pstrąga. Kotleciki można jeść z sałatką, ulubionymi warzywami lub po prostu w kanapce. Ekstra na lunch do pracy i prosty obiad dla naszych pociech. 🙂

SKŁADNIKI (8 kotlecików):
  • Filet z dorsza – 360 g
  • Natka pietruszki – 1 szt.
  • Koperek – 1 pęczek
  • Jajka – 2 szt.
  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki
  • Sól himalajska
  • Pieprz
  • Masło klarowane do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
  1. Rybę zaparzamy we wrzątku przez kilka minut.
  2. Następnie rozdrabniamy na małe kawałeczki i sprawdzamy, czy nie ma ości.
  3. Dodajemy posiekane zioła, jaja, sól, pieprz i sok z cytryny.
  4. Wszystko razem dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki.
  5. Smażymy na patelni, na rozgrzanym maśle klarowany z obu stron, aż kotleciki się zarumienią.

Smacznego! 🙂