
Kotleciki rybne
Co powiecie na kotleciki rybne? Dużym plusem jest fakt, że te można zrobić z prawie każdej ryby – to kwestia tylko wybrania tej ulubionej. Nasz faworyt to filet z dorsza lub pstrąga. Kotleciki można jeść z sałatką, ulubionymi warzywami lub po prostu w kanapce. Ekstra na lunch do pracy i prosty obiad dla naszych pociech. 🙂
Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jar, pierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.
Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar
SKŁADNIKI (8 kotlecików):
- Filet z dorsza – 360 g
- Natka pietruszki – 1 szt.
- Koperek – 1 pęczek
- Jajka – 2 szt.
- Sok z cytryny – 2 łyżeczki
- Sól himalajska
- Pieprz
- Masło klarowane do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Rybę zaparzamy we wrzątku przez kilka minut.
- Następnie rozdrabniamy na małe kawałeczki i sprawdzamy, czy nie ma ości.
- Dodajemy posiekane zioła, jaja, sól, pieprz i sok z cytryny.
- Wszystko razem dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki.
- Smażymy na patelni, na rozgrzanym maśle klarowany z obu stron, aż kotleciki się zarumienią.
Smacznego! 🙂