
Krem z kalafiora z solą truflową
Bardzo wykwintna, choć prosta zupa. Wystarczą zaledwie dwa składniki, 30 minut i gotowe. Smakuje nawet jeżeli nie jesteś fanem kalafiora. Oliwa truflowa przejmuje tu panowanie nad całym aromatem.
Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jar, pierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar
SKŁADNIKI:
- Kalafior – 1 szt.
- Sól truflowa*
- Sól himalajska
- Oliwa z oliwek lub oliwa truflowa
- Pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Kalafiora myjemy i kroimy na małe kawałki. Zalewamy wodą do przykrycia i gotujemy przez około 30 minut.
- Następnie dodajemy soli truflowej i odrobinę soli himalajskiej do smaku.
- Blendujemy i gotowe.
- Rozlewamy do miseczek, posypujemy pieprzem i dodatkowo polewamy oliwą. Dla wzbogacenia smaku i aromatu może to być oliwa truflowa. Jeżeli jej nie masz, użyj oliwy z oliwek.
*Oliwa truflowa – jest to połączenie oliwy z truflami. Poprzez długie leżakowanie oliwa przechodzi smakiem trufli, co nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku. Może być stosowana do wielu dań. Zarówno sól truflowa, jak i oliwa są dość ciężkie do kupienia w sklepach, ale można bez problemu zamówić je przez internet. Warto zainwestować w ten wykwintny dodatek, ponieważ niewielkie opakowanie starcza na długo, a przez swój intensywny smak, wystarczy odrobina, żeby nadać wspaniały aromat potrawom.