Obiady
Makaron z prawdziwkami
Sezon na prawdziwki dalej w pełni, więc z nich korzystamy. Jest to bogactwo naszych polskich lasów. Łatwe makarony są najsmaczniejsze, więc z takimi eksperymentujemy. 🙂
SKŁADNIKI:
- Makaron spaghetti bezglutenowy
- Prawdziwki – 10 szt.
- Cebula – 1-2 szt.
- Masło klarowane – 1 łyżka
- Pęczek pietruszki
- Czosnek – 2 ząbki
- Sól – szczypta
- Pieprz – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
- Gotujemy spaghetti al dente.
- W międzyczasie przygotowujemy sos. Na patelni roztapiamy masło klarowane.
- Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podduszamy na maśle.
- Dodajemy pokrojone prawdziwki, szczyptę soli i wszystko dusimy, aż grzyby zmiękną.
- Na sam koniec dodajemy świeżo przeciśnięty czosnek przez praskę, poszatkowaną pietruszkę, ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy.
- Kosztujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.