DeseryZdrowy dzieciak

Muffiny bezglutenowe z mango i brzoskwiniami

Muffinki – kto się potrafi im oprzeć… 🙂 W naszej wersji przemycimy mango i brzoskwinie, aby smak był jeszcze lepszy. 😉 Muffinki to świetny deser, ale także przekąska do pracy, czy nawet szybkie śniadanie. Dzieciaki je uwielbiają. ♥

SKŁADNIKI (8 sztuk):
  • Mango – 200 g
  • Brzoskwinie – 50 g
  • Jajka – 2 szt.
  • Mąka owsiana bezglutenowa – 150 g
  • Miód – 4 łyżki
  • Bezglutenowy proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona – 1/2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180℃.
  2. Mango i brzoskwinie obieramy i przekładamy do blendera.
  3. Dodajemy jajka i miksujemy.
  4. Następnie dodajemy mąkę, miód, proszek do pieczenia i sodę.
  5. Wszystko razem dokładnie mieszamy lub miksujemy na średnich obrotach.
  6. Masę przekładamy do foremek. Pieczemy przez 25-30 minut.

Muffinki najlepiej podawać z: kokosowa bita śmietanka.

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close