SałatkiSosy, dipy i pasty

Meksykańska salsa z mango

Świeża, bardzo soczysta salsa z mango w towarzystwie czerwonej cebulki, polana sokiem z limonki to wspaniałe uzupełnienie do meksykańskiej uczty, choć nie tylko. Jest również idealna jako samodzielna sałatka lub dodatek do kurczaka, krewetek lub łososia z grilla.

SKŁADNIKI:
  • Mango – 1 szt.
  • Awokado – 1 szt.
  • Czerwona papryka – 1 szt.
  • Cebulka czerwona – 1 mała szt.
  • Świeża kolendra – 1 pęczek
  • Sałata rzymska
DRESSING:
  • Sok z limonki
  • Sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:
  1. Mango, awokado, czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy cytryną i posypujemy solą.
  2. Dodajemy posiekaną kolendrę i wszystko mieszamy.
  3. Salsę można ułożyć na liściach sałaty rzymskiej lub podawać w miseczce do mięs i warzyw.

Meksykańska salsa z mango

Meksykańska salsa z mango

Meksykańska salsa z mango

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close