SałatkiSosy, dipy i pasty
Meksykańska salsa z mango
Świeża, bardzo soczysta salsa z mango w towarzystwie czerwonej cebulki, polana sokiem z limonki to wspaniałe uzupełnienie do meksykańskiej uczty, choć nie tylko. Jest również idealna jako samodzielna sałatka lub dodatek do kurczaka, krewetek lub łososia z grilla.
SKŁADNIKI:
- Mango – 1 szt.
- Awokado – 1 szt.
- Czerwona papryka – 1 szt.
- Cebulka czerwona – 1 mała szt.
- Świeża kolendra – 1 pęczek
- Sałata rzymska
DRESSING:
- Sok z limonki
- Sól himalajska
PRZYGOTOWANIE:
- Mango, awokado, czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, skrapiamy cytryną i posypujemy solą.
- Dodajemy posiekaną kolendrę i wszystko mieszamy.
- Salsę można ułożyć na liściach sałaty rzymskiej lub podawać w miseczce do mięs i warzyw.