ŚniadaniaSosy, dipy i pasty
Pasta z wędzonej makreli
Szybka i łatwa pasta dla fanów wędzonej makreli. Źródło kwasów Omega 3 w wersji bez nabiału. Pastę tę można również zrobić z wędzonego łososia, czy pstrąga – to już kwestia gustu. ♥
SKŁADNIKI:
- Makrela wędzona – 1 szt.
- Cebulka – 1 mała szt.
- Majonez – 2 łyżki
- Pieprz
- Cebulka dymka do posypania
PRZYGOTOWANIE:
- Makrelę dokładnie obieramy tak, aby nie było żadnych ości i blendujemy ją z majonezem i odrobiną pieprzu.
- Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do makreli i wszystko razem mieszamy.
- Posypujemy cebulką dymką.
Osobiście uwielbiamy połączenie pasty z kiszonym ogórkiem, który bardzo dobrze komponuje się z wędzoną rybą.
Smacznego!